Åland 2000

Våran första Ålands resa var ett faktum. Efter mycke övertalning så kom vi äntligen iväg. Jag (Tomas) som hade vart på Åland ett x antal gånger skröt vitt och brett om gäddfisket där.  "Får man inget på Åland så kan man lika gärna sälja grejorna " sa jag.

Ankomst lördag eftermiddag ...solen stekte i slutet av september !!! In fort som f*n med sakerna  och ner i båtarna - ingen tid att förlora.

Eftermiddagen förbyttes i huvudbry för mig - inte en endaste liten gäddusling. Ingen fara tyckte jag, det var ju bara uppvärmningen! 

Söndag - strålande sol  , spegelblankt vatten , bara överkroppar och kom ihåg att det snart är Oktober.

   

 Söndagen gick, Måndagen gick,Tisdagen gick och ingen fisk.

Lätt panik utbruten i stugan, Perrti hånade mig som aldrig förr och tyckte att pengarna var "väl investerade". Onsdag morgon och jag är uppe först tänkandes "undrar om dom säljer dynamit här". En liten ljuspunkt var att det var molnigt och att det blåste en lätt sjöbris. Äntligen högg det , och som tur var  på Perttis spö först - inga stora men det var ändå gäddor.Kvällens bastu var lite muntrare.

 

Torsdagen och Fredagen flöt på i samma takt och man klarade sig med hedern i behåll den här gången. Summering många abborrar och 24 gäddor den största  4,3 kg.(den tog jag under Perttis rök paus.)

 

 Lördagen spenderades väntande i Mariehamn på färjan hem, strosandes i deras 3 fiskebutiker.

 

Join Us On FB

GÄDDLIGAN 2018

1:a 

2:a 

3:a