Åland 2007

Så var det dax igen, 5 laddade fiskare ny stuga samma fiske ställe!! Lite matematiska förberedelser med gamla resor i minnet slutar med att vi spekulerar i drömgränsen 200 gäddor, vi är ju 5 nu och har toppat runt 160 gäddor på 4 personer/vecka  - förr!!

stugan.jpg 

 <Ankomsten >

Lördag:5 upphetsade fiskare ut för att fiska ......O gäddor!!!!!!  på två timmar.  Sikt i vattnet c:a 20 cm.

Söndag: In med frukosten ut på sjön, 2 "mäktiga" gäddor på 0,2 och 0,4 kg .

Fångstmän Luay och Robert. Team ledning för LuRo med 2 - 0

 pertti09.jpg

<Fiske F***or>

Måndag: Leif vilade ut  och studsade förmiddags turen för att på eftermiddagen sätta ribban på 2,5 kg . Med detta fiske så är det en  "mega fisk".Tur för oss att han inte tillhör något team.  Robert tog 2 till teamet , ställningen 4 - 0 till Team LuRo.

Tisdag: Samma visa , lugnare vindar och aningen bättre sikt i vattnet: Robert fångade en till teamet och vi ligger nu under med 5 - 0 . Panik i Team PeTo , Åland dag 3 ingen fisk. FF var namnet.

Onsdag: Vindar 14 m/s och uppåt, helt enkelt en stugsittar dag med öl ,kort och film. Precis vad man vill när man inte fått någon fisk.

Torsdag: Pertti sätter en ny ribba 6,03 kg  landar även en på 2,89 kg. Team LuRo landar 2  st . Ställningen med endast en dag kvar 7 - 2 till Team LuRo . Tomas i fullständig panik ingen fisk på 5 och en halv dag!!!

 pertti09-2.jpg

<6,03 kg>

Fredag : Sista dagen och ÄNTLIGEN fisk för Tomas en på 1,10 kg och en på 2,49 kg. Pertti och Robert och Luay landade ochså fisk. Det räckte inte i år , Team LuRo segrade i kampen  med 10 - 5.Grattis pojkar.

tomas.jpg

< Tomas tröstfisk 2,49 kg>

Summering : Sämsta fiske någonsin här , stugägarens förklaring fel vindar för länge , därav grummlet i vattnet . Vindarn var inte nådiga heller 14 m/s på kvällarna så det gällde att vara ute tidigt.200 gäddor på en vecka kom av sig ordentligt , 18 st landade på 6 och en halv dag- uselt. I Mariehamn fick vi möta en riktig storfiskare (Jussi) med en på 13 kg i fickan samt att han guidat till en på 12,3 kg. Även han sa att det var lönlöst att fiska nu .. möjligen om en och en halv vecka blir det bra sa han. Kul att även storfiskare har problem ibland.

 utrustning.jpg

<Så mycket utrustnig för så lite fisk!!>

 

 

Join Us On FB

GÄDDLIGAN 2018

1:a 

2:a 

3:a